مطمئنم شما هم مثل من هستید؛ موقع خرید چیز مهمی مثل هاست وبسایت، دهها سایت مختلف را در مرورگرتان باز کرده و به بررسی و مقایسه تکتک ویژگیهای هر برند یا هر بستۀ پیشنهادی میپردازید. یکی از مواردی که ممکن است در این بررسیها نظر شما را جلب کرده باشد، سی پنل (cPanel) است.
cpanel یا سی پنل
سی پنل یکی از محبوبترین کنترل پنلهای سرور لینوکسی است. cpanel به کاربران این امکان را میدهد تا همه خدمات را به راحتی در یک مکان واحد مدیریت کنند. در حال حاضر سی پنل یکی از استانداردترین کنترل پنلها و آسانترین راه برای مدیریت سایت شما میباشد. که بیشتر طراحان و توسعه دهندگان وب به خوبی با آن آشنا هستند و شرکتهای میزبان وب بیشترین استفاده را از کنترل پنل cPanel دارند.
معرفی تاریخچه cPanel
cPanel یکی از کنترلپنلهای محبوب مدیریت هاست است که در سال ۱۹۹۶، گروهی از توسعهدهندگان آن را با برند cPanel LLC توسعه دادهاند. کاربرپسندبودن رابط کاربری و سهولت استفاده از آن باعث شد که cPanel بهسرعت بین کاربران محبوب شود. طبق تازهترین آمار موجود، cPanel کنترل بیش از ۱۲.۷درصد از بازار جهانی را دراختیار دارد.
همین محبوبیت روبهرشد توجه شرکتهای زیادی را جلب کرد و درنهایت، شرکت Oakley Capital در سال ۲۰۱۸ این کنترلپنل را خرید.شرکت Oakley Capital تمامی حقوق مربوط به Plesk، بزرگترین رقیب cPanel را نیز خرید و هر دو کنترلپنل را در پلتفرمی با عنوان WebPros ادغام کرد.
cPanel بهتنهایی ابزاری عالی برای مدیریت حساب هاستینگ است؛ اما میتوانید ازطریق API آن را با ابزارهای دیگر هم ادغام کنید تا کاربردهایش را افزایش دهید. برای مثال، بسیاری از ارائهدهندگان خدمات هاستینگ از WHM بههمراه cPanel استفاده میکنند تا بتوانند کاربران خود را سادهتر مدیریت کنند.
مزایا cPanel
سی پنل مزایای بالقوهای دارد که شناخت آنها میتواند در انتخاب این کنترلپنل برای مدیریت سرویسهای هاست تأثیرگذار باشد. برخی از این مزایا ازاینقرارند:
۱. رابط کاربری ساده
رابط گرافیکی سی پنل بهگونهای طراحی شده است که میتوانید بهراحتی تنظیمات مربوط به بخشهای مختلف وبسایت را سازماندهی کنید و برای کارهای پیچیده دستورهای سادهای بهکار ببرید. بنابراین، تعمیر و نگهداری و بکآپگیری از وبسایتتان را میتوانید با یک کلیک انجام دهید و فضای موجود دیسک و سایر فعالیتها را مشاهده کنید.
۲. قابلیت شخصیسازی پیشرفته
این کنترلپنل علاوهبر بهرهمندی از قابلیتهای پیشرفته، امکان گسترش آنها را نیز فراهم میکند و با نصب افزونههایی میتوانید بر امکانات آن بیفزایید.
۳. سازگاری با مرورگر
یکی دیگر از مزایای سی پنل، انعطافپذیری آن در سازگاری با بیشترِ مرورگرهای وب ازجمله کروم، فایرفاکس Edge، سافاری و اُپراست. همچنین، این کنترلپنل از برنامههای شخص ثالث مانند ابزارهای سئو و سازندگان وبسایت پشتیبانی میکند.
۴. نصب ساده انواع افزونه و برنامهها
cPanel با همکاریِ Softaculous قابلیتهای نصب برنامهها را با این شرکت ادغام کرده و برای نصب انواع اسکریپتهای مدیریت وبسایت، روشهای سادهای دراختیار کاربران قرار داده است. با دسترسی به این ویژگیها، میتوانید بیش از ۴۶ اسکریپت مختلف را با ۴۲۰ گزینه روی وبسایت نصب کنید.
۵. طیف وسیعی از قابلیتهای کاربردی
در رابط کاربری گرافیکی این Control Panel بدون اینکه به دانش فنی پیشرفتهای نیاز داشته باشید، میتوانید کارهای مختلفی در حساب هاستینگ خود انجام دهید؛ ازجمله ساخت سابدامین و حساب FTP و بکآپگیری از وبسایت و مدیریت پایگاه داده MySQL.
۶. منابع آموزشی و پشتیبانی قوی
با استفاده از کتابچه راهنمای فنی اختصاصی برای cPanel و WHM، میتوانید نحوه استفاده و حل انواع مشکلات احتمالی را مطالعه کنید و روشهای رفع آنها را یاد بگیرید.
نحوه ورود به سی پنل
برای ورود به cpanel میبایست آدرس سایت را به شکل https://yourdomain/cpanel در مرورگر خود وارد کنید و در صفحه نمایش داده شده نام کاربری و رمز عبور را وارد کنید و بر روی لاگین کلیک کنید. یا از پورت ۲۰۸۲ و ۲۰۸۳ در انتهای نام دامنه خود استفاده کنید.
هنگام ورود به سی پنل بصورت کلی مقدار مصرف منابع مثل فضای دیسک، تعداد دیتابیس، ترافیک ماهیانه و .. را مشاهده میکنید. این یک راه آسان جهت بررسی کلی وب سایت شما در یک نگاه میباشد. قطعا بیشترین استفاده از کنترل پنل در سرویسهای میزبانی مختص سی پنل میباشد اما غیر از cpanel نرم افزارهای دیگری نیز وجود دارند که محبوبیت زیادی در میان کاربران دارند.
جایگزین cpanel
direct admin و کنترل پنل Plesk یکی از بهترین ها جایگزین سی پنل است که کاربران را قادر میسازد تا با استفاده از خدماتی که ارائه میدهد سایت و ایمیلهای خود را مدیریت کنند.
مزایا پلسک :
- امنیت بالا
- پشتیبانی از انواع سیستم مدیریت محتوا
- پشتیبانی از وب، دیتابیس و میل سرورها
- امکان نصب بر روی سرورهای ویندوزی
مزایا دایرکت ادمین:
- مقرون به صرفه بودن
- تحریم نبودن IP ایران
- رابط کاربری ساده
- سرعت مناسب
هم اکنون لایت اسپید وب سروری است که سرعت و کارایی بالایی دارد و جایگزین مناسبی برای وب سرور میباشد. به همین دلیل اگر بر روی سرور، لایت اسپید به همراه سی پنل نصب شود سرعت فوق العادهای را تجربه خواهید کرد.
و در آخر...
در مقالۀ امروز، سعی کردیم تمامی نکاتی که برای آشنایی با cPanel لازم است بدانید را با شما در میان بگذاریم. حالا اگر بخواهید یک هاست سی پنل خریداری کنید، بهخوبی میتوانید تمام جوانب آن را بسنجید. در صورتی که هاست را خریدهاید و میخواهید وارد سی پنل شوید،
cpanel یا سی پنل
برای مشاهده مقالات بیشتر در مورد سئو سایت و طراحی سایت به صفحه مقالات اصفهان وب مراجعه نمایید.
نظر دهید
ایمیل شما منتشر نخواهد شد *